Nyhedsbrev, april 2017

Kære elever og forældre

Der er gået noget tid siden sidste nyhedsbrev, men vi har haft travlt med meget forskelligt. Som nogen måske allerede véd, fik vi ny bestyrelsesformand i klubben ved generalforsamlingen i februar. Samtidig blev nogle af de øvrige medlemmer også skiftet ud; bl.a. blev Andrew, som er “rideskole-far” valgt ind som centerudvalgsformand og har nu en del af ansvaret for, at vores bygninger, folde osv. bliver vedligeholdt efter bedste evne. Det er altid dejligt (og helt nødvendigt!) med frivillig arbejdskraft, og vi håber, at I også vil vise jeres støtte til klubben ved fx. at hjælpe et par timer ved forårets arbejdsdag, der er på tegnebrættet i øjeblikket.

Underviser og beriderelev, Maja, har gjort det rigtig fint vinteren over. Hun har med stor succes deltaget i flere stævner, og har i første forsøg lykkedes med at hente en kvalifikation til dette års DM for youngriders, hvilket ikke er helt nemt. 1000 tak til elever og forældre, der mødte op til landsstævnet i Holte for at heppe! Inden hun bliver klar til DM skal hun i midlertid lige have overstået et skoleophold, som vil vare fra 18. april – 19. maj. Sidste dag med undervisning hos Maja bliver altså før påskeferien, og hun er tilbage lige før klubmesterskabet, hvor vi også håber at se mange rideskoleryttere deltage. I den mellemliggende periode vil der blive vikarieret af vores søde og dygtige hestemanagerelev (Cecilie) og berider (Mette).

Som det er fremgået af opslag i stalden, har vi planlagt datoer for dette års ridelejr(e), hvor vi håber at få rigtig mange deltagere til en masse sjove timer med konkurrencer, leg og undervisning i heste og ridning. Der vil snart komme mere information samt mulighed for tilmelding, og det hele vil som altid blive lagt på hjemmesiden under rubrikken “rideskole”, “ferier og rideskolearrangementer”. Alle alderstrin er velkomne, men man skal kunne undvære mor og far de dage, ridelejren varer. Vær opmærksom på, at der vil blive kørt nultolerance i forhold til opførsel. Slåskampe og andre former for vold mod andre børn eller voksne vil resultere i hjemsendelse uden mulighed for refundering af indskuddet.

Som nogen måske har bemærket, har der nu i noget tid været fuld belægning på boksene i den store stald. Det betyder, at vi har generel pladsmangel. Vi er derfor nødt til at få frigjort skabe i skabsrummet, og alle rideskoleelever, der indtil nu har benyttet skabsplads derinde skal derfor snarest flytte til de skabe, der står i rideskolesadelrummet, og som er beregnet på parter. Tanken var, at hver hest skal have ét skab, som dens part(er) kan benytte sig af. Så længe der ledige skabe i rideskolesadelrummet, må man gerne bruge dem. De ledige skabe i den store stald vil derefter blive udlejet til primært pensionærer og sekundært rideskoleelever for et årligt beløb (der ikke er endeligt fastsat, men nok kommer til at ligge på 200-500,- pr. år). Ønsker man at leje et skab, kan man blive skrevet op til det hos personalet.

Vi har en lille bøn til jer om at huske at samle klatter op efter hestene. Det er surt, men vi er allesammen nødt til at gøre det, hvis vi skal kunne holde stedet pænt og i orden. Hvis hesten smider en klat på staldgangen, skal den skovles ud på møddingen bagved og endelig ikke i skraldespanden! I ridehallerne er det om muligt endnu vigtigere at samle op. Vi har nogle af Nordsjællands bedste ridehusbunde og vi har valgt også at ofre en dyr løsning på rideskolehallen til gavn for vores søde elevheste (og -ryttere). Denne bund forgår imidlertid relativt hurtigt, hvis den bliver blandet med hestegødning, så vi må hjælpe hinanden med at vedligeholde den bedst muligt. Mange er heldigvis gode til at få det gjort – og tak for dét!

Det var rigtig dejligt at se så mange veloplagte ryttere deltage i vores sløjfespringstævne forleden. Vi vil så gerne se endnu flere deltage i både dressur- og springarrangementer, og vi mangler også tit hjælpere – både børn og voksne kan være med, og man kan selv vælge de par timer, der passer én bedst i løbet af arrangementet. Hjælperlisterne er at finde i den store stald i ugerne op til stævner, så det er bare at skrive sig på med navn og tlf.nr..

Hesteinteresserede piger og drenge er også altid meget velkomne til at møde op i weekends og hjælpe Maja eller Cecilie med at passe hestene et par timer om formiddagen, hvis man gerne vil lære mere. Der hænger en kalender i stalden, hvor man kan se, hvem der har vagten mm..

Til alle, som ikke allerede gør det, vil vi gerne opfordre kraftigt til at følge med på hjemmesiden og HSK rideskole på Facebook. Fremadrettet vil de fleste beskeder komme elektronisk, og planen er, at Facebook i stor udstrækning skal fungere som opslags-/informationstavle.

Husk, at hvis du er i tvivl om eller undrer dig over noget, er du altid velkommen til at kontakte os!

De bedste forårshilsner fra bestyrelsen og personalet 🙂

 

Nyhedsbrev, december 2016
Kære elever og forældre

Vi er stadig igang med at redigere på Helsinge Rideklubs nye hjemmeside – måske har I allerede været inde og bruge den, men hvis ikke, vil vi gerne opfordre jer til at kigge derind. Ønsket er, at der dér løbende skal opdateres alt omkring rideskolen, så vi kunne rigtig godt tænke os at høre fra jer, hvis I synes, der mangler noget information derinde. Hjemmesiden har selvfølgelig adressen www.helsingerideklub.dk og der kan skrives kommentarer til rafn.mette@gmail.com

D. 21/12 holder rideskolen juleferie. I den forbindelse inviterer vi til juleafslutning kl. 16 – alle er velkomne, og tilmelding kan ske til Maja. Der kan læses mere om det på hjemmesiden under rideskolen-ferier og arrangementer.

Der vil være ridning igen første gang onsdag d. 4/1.

Der vil være mulighed for at tilmelde sig juleridning, der ikke koster ekstra. Det vil foregå d. 27-28/12 kl. 14. Tirsdag undervises der som sædvanlig af Maja, og om onsdagen underviser Cecilie, mens Maja er til stævne. Tilmelding kan ske på sms til Maja på 23 49 02 06 før d. 26/12.

Der vil også være mulighed for at tilkøbe ene- og deletimer mellem jul og nytår hos Cecilie og Maja i begrænset omfang. I det hele taget har det været en stor succes med vores fredags-tilbud, og det er dejligt at imødekomme den store efterspørgsel. Du kan også købe enetimer som julegave, hvis du vil give noget anderledes. Kontakt underviserne på sms ved interesse.

Der er iøvrigt ledige pladser på vores springhold om onsdagen. Spørg Maja hvis det lyder som noget for dig eller dit barn.

Der er blevet givet et bud på Joachim fra én af hans faste ryttere, og vi synes, hun skal have lov til at købe ham. Det betyder, at Joachim snart ikke længere er rideskolehest, men at han flytter ind i stalden ved siden af, hvor man stadig er velkommen til at komme og hilse på ham.

Vi arbejder på højtryk for at finde en værdig afløser.

Vi håber, alle får en god jul og et skønt nytår.

De bedste hilsner fra Helsinge Rideklub

 

Nyhedsbrev, november 2016
Kære elever og forældre

Vinteren står efterhånden for døren og med fuldt hus og stor travlhed i stalden er det derfor en stor glæde for os at kunne fortælle, at vi pr. 1/12 ansætter en hestemanegerelev. Cecilie kommer til at være en del af vores team både i hverdage og i weekender, og fordi hun igennem en årrække har siddet i HSKs bestyrelse, kender hun stedet og arbejdsgangene særdeles godt. Cecilie er 23 og har stor interesse indenfor dressur, men springer også gerne, når muligheden byder sig. Hun har på sin tidligere arbejdsplads stået meget med rideskoleundervisning, hvorfor hun kommer til at fungere som fast vikar for Maja. Det vil også være muligt at ride enetimer hos Cecilie om fredagen, hvis man har lyst, ligesom partryttere har mulighed for at booke hende til enetimer i weekender (i dét omfang hun har tid).

Det er også planen, at Cecilie og Maja i fællesskab skal lave nogle forskellige arrangementer i rideskolen (stævner, kurser osv.), og vi glæder os meget til den øgede aktivitet.

Vi håber, at alle vil være med til at byde Cecilie velkommen.

Toby er kommet tilbage. Desværre var det ikke et helt godt match med hans nye hjem, så vi har valgt at tage ham retur og prøve at finde et andet, blivende hjem til ham. I mellemtiden vil han indgå i rideskolen som tidligere.

Vi har til gengæld fået en ny hest, som vi glæder os meget til at prøve. Jason er en pinto på 8 år med et dejligt temperament. Han er ikke i særligt god form lige nu, så han skal lige have tid til at få konditionen op, inden han kan gå på fuldt niveau.

Det har indtil nu været en stor succes med vores tilbud om, at man kan ride enetimer på elevhestene om fredagen. Vi håber selvfølgelig, at interessen fortsætter – det kunne også være en god advents-/julegaveidé!

De bedste hilsner fra Bestyrelsen og Mette

 

Nyhedsbrev, oktober 2016
Kære elever og forældre

Efterårsferien nærmer sig, og det er jo aldrig sjovt at skulle holde ferie fra hestene en hel uge.
Vi vil derfor åbne op for en smagsprøve på de ene- og deletimer, der træder i kraft til november. Det vil være muligt (i begrænset omfang) at bestille og købe timerne hos Maja til mandag-fredag i efterårsferien. Det vil blive tidligt på eftermiddagen og efter først-til-mølle princippet.

Derudover vil vi tilbyde et opsadlnings-/striglekursus i de mest grundlæggende ting indenfor hestens daglige pleje. Vi vil gerne opfordre så mange nye eller usikre som muligt til at deltage, så vi kan få på plads, hvordan man fx. lægger et dækken rigtigt på. Kurset vil foregå mandag d. 17/10 kl. 13. Der vil selvfølgelig være rig mulighed for at stille spørgsmål undervejs. Det koster 50 kr. pr. husstand at deltage og der meldes til pr. mail på rafn.mette@gmail.com senest 16/10. Vi mødes i rytterstuen.
Vi har nu gennem en længere periode haft fornøjelse af at låne Kejser til rideskolen, men da vi ikke har små elever nok, tager han tilbage til sin ejer i Jylland. Der kommer sandsynligvis snart en lidt større model, som vi skal afprøve om kunne være god for os.

Vi vil meget gerne minde alle om at køre forsigtigt, når der køres ind og ud ad vores indkørsel. Der kan komme en hest i en blind vinkel rundt om hjørnet, og hestene i det store ridehus synes bestemt heller ikke, det er særlig sjovt, når der bliver givet gas lige udenfor, hvor grus og vand “sprøjter” op på de tynde vægge ind til hallen. Mange er heldigvis søde til at køre roligt, men vi mangler lige at få de sidste med.

Som en lille slutnote vil vi gerne minde om at tage hensyn til, at de ansatte/staldansvarlige i forvejen arbejder meget, og derfor gerne nøjes med at modtage sms-er og opkald i tidsrummet 10-16, når det er muligt.

De bedste hilsner fra Bestyrelsen og Mette

 

Nyhedsbrev, september 2016
Kære ryttere (og forældre)

I HSK håber vi, alle har haft en god sommer. Vi har brugt vores på at se nærmere på, hvad vi kan gøre for at udvikle vores rideskole til gavn for både heste og ryttere.

Vi har længe haft et ønske om at højne velfærden hos elevhestene. Da flere forældre har givet udtryk for et ønske om ikke at skulle betale mere for undervisningen, har vi besluttet at skære 5 min. af ridetiden på hver lektion således, at den kommer til at blive på 45 min. Vi kommer her til at sætte skridt-tiden lidt ned, så den reelle ridetid bliver nogenlunde den samme. Der har tidligere været en “pause” på 10 min. mellem hver lektion, men da eleverne på disse hold ikke har brug for hjælp til opsadlning, vil vi fremover gå direkte fra hold til hold, så vi kan skåne de heste, der skal gå flere lektioner i træk. Der vil selvfølgelig stadig være hjælp til opsadlning til begynderholdene, der ligger som det første hold på hver dag.

Mange af holdene har igennem en længere periode været besat af relativt få faste ryttere. Flere af holdene vil derfor opleve sammenlægninger, så vores heste ikke skal gå for mange lektioner om dagen. Især børn har iøvrigt rigtig meget ud af den visuelle indlæring, der er i at se andre ride og løse problemer/udfordringer med andre heste. Derudover håber vi, det vil være med til at skabe stærkere relationer børnene imellem, som vi meget gerne så kom for at pleje disse relationer og lære mere om heste og deres pleje – også når det ikke er deres ridedag.

At vi har kunne byde Maja velkommen betyder, at vi nu har et bedre samlet overblik – fx. i forhold til hvilke heste, der bruges mest og hvilke, der faktisk har været overset, og hvilke niveauer de forskellige ryttere er på fra et ensartet synspunkt. Maja er derfor med inde over sammenlægningerne og forsøger efter bedste evne at skabe hold, der passer sammen.

Der vil snart komme info om, hvordan de enkelte hold helt konkret kommer til at se ud.

Som noget helt nyt vil vi gerne lancere et fantastisk fredags-tilbud! Hvis man kunne tænke sig en ekstra ridetime med mere fokus på den enkeltes ridning, kan man nu tilkøbe en sådan om fredagen i tidsrummet 14.00-17.30, som man kan bestille fra uge til uge. Det kan være en ene-lektion (hvor man rider alene) eller en dele-lektion (hvor I skal være to). Lektionerne er af 30 minutters varighed, og man skal derfor selv kunne skridte til før og af efter. Priserne er hhv. 200 og 150 kr. pr. næse og inkluderer leje af rideskolehest. Lektionerne kan bestilles hos underviseren, der har overblik over, hvilke heste, der kan vælges. Tilbuddet kan benyttes allerede fra oktober, og det eneste krav er, at man er medlem af HSK; man behøver altså ikke gå på rideskolens øvrige hold, ligesom man ikke binder sig til mere end én lektion af gangen. Ryttere med egne heste må også benytte sig af muligheden, og de kommer til kun at betale 100 kr. pr. næse for en deletime (da der ikke betales for leje af en elevhest).

Et andet nyt tilbud bliver lørdagsparter. Ligesom man kan have part om søndagen, kommer vi nu til at tilbyde parter om lørdagen på de samme vilkår. Part-tilbuddet er en mulighed for at få en lille smag på, hvordan det er at have sin egen hest. Man kommer i stalden mellem 14 og 18, så hesten har fået sin foldtid. Man har så mulighed for at strigle og ride (max 1 time inklusiv 10 min. skridt før og 10 min. skridt af) helt selv. Man skal derfor kunne sadle op/af selv og have de basale ridekundskaber i orden. Hvis man er interesseret i at vide hvilke heste, som bliver udbudt til lørdagsparter, kan man bare spørge sin underviser. Betingelserne er som altid, at man er medlem af klubben og rider på hold/ene-/deletime fast mindst én gang om ugen.

Nogle partryttere har været interesseret i at ride undervisning, når de har partdag. Det er selvfølgelig en mulighed, hvis man afregner direkte med underviseren på dagen. Det må imidlertid understreges, at det kun er tilladt at modtage undervisning af klubbens ansatte.

Flere af vores elevheste er ved at være gamle. Rigtig gamle, faktisk. De fortjener at få et godt otium, og vi er derfor igang med at se på noget udskiftning af de ældste ponyer. Det drejer sig i første omgang om Toby, Laban og Tricka. Da det ligger os meget på sinde at finde de helt rigtige hjem, er det ikke en udskiftning, der sker lige her og nu, men vil ske hen over det næste års tid – alt afhængig af hvornår egnede aftagere melder sig. Vi vil selvfølgelig erstatte dem efter bedste evne.

Nogle af hestene har døjet lidt med mærker efter grimerne hen over sommeren. De må derfor gerne stå uden grimer, som bare skal hænges på de respektive boksdøre.

Husk iøvrigt, at det ikke er tilladt at tage elevheste udenfor stalden (for at græsse osv.) uden tilladelse fra underviseren.

De bedste hilsner fra Bestyrelsen i HSK, beriderelev Maja Spøhr og berider Mette Rafn