HSK er en gammel, veletableret klub fra 1938 – faktisk én af landets ældste. Oprindeligt startede HSK som en ridebane beliggende på Ridebanevej, hvor områdets bønder mødtes og delte deres passion for heste og ridning. Klubben flyttede i 70-erne til den nuværende adresse, hvor man opførte den lille hal. Hér blev tilført en staldbygning, der idag huser vores 10 ca. rideskoleheste. Senere kom den store hal op og stå i sammenbygning med den lille, og til sidst blev den store pensionærstald rejst, hvor vores 24 pensionærer har deres heste stående.
Vi er idag ca. 300 medlemmer, der dækker over alle slags ryttere lige fra nybegynderen på rideskolen til motionsrytteren og konkurrencerytteren på eliteniveau. Alle er meget velkomne!
Klubben er blåstemplet af Dansk Rideforbund og godkendt til at have såvel berider- som hestemanagerelever.

Helsinge Rideklubs målsætning:

– at fremme interessen for ridesporten
– at formidle undervisning af klubbens medlemmer
– at afholde ridekonkurrencer af forskellig art
– at arbejde for udbredelse og kendskab til ridesporten
– at oplære medlemmerne i alt vedrørende hestens brug og pleje